Sponsors

“SponsorKliks,

0_glass_logo_uw_partner_in_glas_2016.1.png

200px-logo_autohuisrijen.gif

200px-logodepolder.gif

brouwers.jpg

200px-logosc.jpg
volleybaldirect.gif

Bitterballentoernooi op 10 januari!

op 20 dec : 11:05  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: Toernooi  

Het Bitterballentoernooi is dit jaar niet op de eerste, maar op de tweede donderdag van het nieuwe jaar! In verband met competitieverplichtingen is besloten om dit jaar ons traditionele Nieuwjaarstoernooi te verzetten naar 10 januari.
 
Fijne Feestdagen!
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk

Dames 1 pakt volle winst in Breda

op 16 dec : 11:20  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: NeVoBo  

Na het goede spel tegen Sic Pugno, stond op zaterdag 15 december de wedstrijd tegen De Burgst op de planning. Op de mooie tijd van 19:00u… Altijd fijn om lekker snel je avondeten naar binnen te werken en dan hop, de auto in en volleyballen maar! Maar we gaan er voor!   
 
CSS had vooraf enkele personele problemen – tenminste, zo werd gedacht. Renée had op creatieve wijze haar pink ontwricht, maar kon uiteindelijk toch spelen op zaterdag en coach Luijten wist te melden dat ook Linda afwezig zou zijn… niet dat Linda daar iets van af wist… Toch een volledige selectie op zaterdag, dus.   
 
Op papier zag het er allemaal niet echt makkelijk uit. De Burgst wist setjes af te snoepen van de betere ploegen en zou voor CSS dus wel eens een lastige tegenstander kunnen zijn. De dames van CSS staan net als De Burgst in de middenmoot en een vijfsetter zou vooraf zeer goed mogelijk zijn. En ook in de praktijk bleken de Bredanaren een lastige tegenstander. Al bij het inspelen was te zien dat het team een aantal zeer sterke aanvalsters had en gedurende de eerste set bleek De Burgst ook nog te beschikken over een creatieve spelverdeelster en een aantal sterk serverende speelsters.   
 
Het was vooral die service die CSS in de eerste minuten deed wankelen. De Rijense dames hadden erg veel moeite om een aanval op te zetten, maar waar in Bergen op Zoom nog de koppies gingen hangen en de tegenstander bleef profiteren, kon CSS zich nu iedere bal opnieuw herpakken. De Burgst creëerde wel een voorsprong, maar CSS zette de schouders eronder en bleef hard werken om bij te blijven. Een en ander leidde niet altijd tot mooi volleybal, maar wel tot steeds meer inzet en fanatisme. Zo zeer zelfs, dat bij een 20-23-achterstand nog niet gewanhoopt werd en de set naar CSS ging met 25-23.   
 
Een belangrijk breekpunt, zo bleek later. De Burgst had sterk spel in huis, maar kon zich niet terugvechten in de wedstrijd. Het team speelde compact en CSS wist hier goed gebruik van te maken. Zeker met plaatsende speelsters als Ilse en Anja kon goed gebruik worden gemaakt van de opengelaten hoeken. En als ook Eline nog eens de prikballetjes neerlegt waar ze horen, kan CSS eigenlijk alleen nog maar uitkijken naar winst. Op het midden sloegen Renée, Wideke en Aline steeds makkelijker de ballen tot punt en ook op buiten wist Linda het vaak goed af te maken.   
 
Toch is er geen moment van onderschatting. De uitslagen waren goed, CSS wist haar sets te winnen, maar iedereen had wel door dat De Burgst bij de minste mogelijkheid zomaar langszij zou kunnen komen. De Burgst had weliswaar in het veldspel niet al te veel in te brengen, maar kon door service of creatief spelverdelen toch ook redelijk makkelijk puntjes pakken. CSS moest dan ook wel scherp blijven. En bleef dat dan ook – al dan niet aangespoord door flauwe opmerkingen van de tegenstander. Hard werken bleef de basis voor de uiteindelijke overwinning. Veel rally’s werden op inzet gewonnen en spelverdelers Moniek en Ilse maakten vele meters om de diverse afzwaaiers op te pikken. En gaandeweg de wedstrijd werd werken steeds vaker omgezet in goed volleybal. Passes kwamen beter aan en aanvallend werd het steeds zekerder. Zowel op midden als op buiten stonden de aanvallers dan ook te springen om een nieuwe kans – het vertrouwen dat het altijd een punt kon zijn werd steeds groter.   
 
Toen uiteindelijk de 3-0 op het bord stond, was De Burgst gebroken. De angst van coach Luijten dat set 4 wel eens moeilijk zou kunnen worden omdat CSS misschien wel te makkelijk over de vierde set zou kunnen gaan denken, bleek ongegrond. Het fanatisme dat er vanaf het begin was, bleek nog lang niet uitgewerkt. En met een gebroken tegenstander en een fanatiek CSS stond dan ook al gauw de 25-10 op het scorebord. Mede dankzij een sterke service serie van aanvoerster Ilse, die de laatste ballen neer wist te leggen waar ze maar wilde. Overigens, over de gehele wedstrijd gezien, wist CSS zeer sterk te serveren. Extreem weinig foutservices en vooral veel lastige services.   
 
Het spel wat deze zaterdag werd gespeeld door de dames van CSS maakt ze tot een gevaarlijke tegenstander voor iedere ploeg in deze klasse. Hopelijk zien we er nog veel van terug in de wedstrijden die komen gaan. Enig verbeterpuntje voor CSS is de “agressieve coach” van de dames –van het Bredaas publiek had die wel een kaart mogen krijgen… Maar het Bredaas team en publiek vond wel meer… Gelukkig liet CSS zich hierdoor niet afleiden en pakte het de volle vijf punten. Zaterdag de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar – titelkandidaat Apollo komt naar Rijen.
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk

Zwartepietentraining

op 10 dec : 07:21  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: Jeugd  

Ook dit jaar kwamen er ineens twee zwarte pieten op de training van de jeugd. Beladen met 2 zakken pepernoten en snoep kwamen de zwarte pieten ineens binnen. Na wat gezellige dansjes en liedjes die door de speakers van de zaal klonken, werd het tijd om zelf ook naar wat liedjes te zingen.
 
Ook waren we erg benieuwd of deze pieten ook wel een beetje volleybal konden? Gelukkig wisten de mini's gelijk te vertellen dat de 2 trainsters van de mini's dit de pieten wel even zouden kunnen leren. Dus Eline en Moniek hebben samen met 2 mini's de pieten maar eens geleerd hoe ze nu moesten volleyballen.
 
Kunstjespiet liet gelukkig ook nog wat van haar bekende kunstjes zien waar zelfs de trainers van onder de indruk waren. Wij vermoedden dat deze piet ook heel goed met een diabolo overweg kan? Weer een geslaagde pietentraining dus!

Zwarte pieten, heel erg bedankt en hopelijk tot vorig jaar.
 
De Jeugdcommissie
 
 

181885_314295595336825_528851390_n.jpg
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk

Onze mini’s aan de volleybal!

op 05 dec : 07:51  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: Jeugd  

Zondag 18 november was het eindelijk zover, ons eerste CMV-toernooi! Met 2 teams gingen we aan de slag in Tilburg tegen allerlei andere clubs. Iedereen had er erg veel zin in, maar het was vooral ook erg spannend, allemaal benieuwd naar wat ons te wachten stond!
 
Het was maar een kort middagje, Sinterklaas kwam dit weekend aan in het land en daarom was er op deze zondag een verkort programma voor alle CMV’ers. Hierdoor hebben onze teams maar 3 en 4 wedstrijdjes gespeeld. 
 
Team 1 bestond uit Lotte, Lars, Cas, Daan en Niels Maas en zij behaalden 2 punten met 1 gewonnen en 2 verloren wedstrijdjes. Team 2:  Niels van de Meijs, Yannick, Tijn en Thijs behaalden 5 punten met 2 gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren wedstrijdje. 
 
We zijn meer dan tevreden en blij dat het zo goed bevallen is. Alle kinderen bedankt voor de inzet en hopelijk doen jullie allemaal weer mee de volgende keer! Op naar het volgende CMV-toernooi!   
 
 
Moniek en Eline
 
 
img_02012.jpg
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk

Sterk Dames 1 pakt punt in Bergen op Zoom

op 02 dec : 12:31  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: NeVoBo  

Op 1 december mocht CSS aantreden tegen Sic Pugno 4. Beide teams hebben dit seizoen nogal wisselvallige resultaten en bevinden zich in de middenmoot. De lange reis naar Bergen op Zoom mocht voor CSS hopelijk de welverdiende punten opleveren.
 
Langzaamaan begint CSS zich meer en meer thuis te voelen in het nieuwe systeem en moet het in staat zijn meer te winnen. De afwezigheid van Aline op deze zaterdag moet ook geen problemen opleveren, daar de middenaanvallers dit seizoen stabieler spelen dan ooit. In de nieuwe hal aan de Binnenschelde - we hebben half Bergen op Zoom gezien, maar we kwamen er wel! - met houten vloer en overdreven veel lijnen op het veld, mochten we pas 30 minuten voor aanvang naar binnen. Vandaag stond enkel deze wedstrijd op het programma, dus erg sfeervol was het niet. 

En zeker in de eerste set leek CSS nogal te moeten wennen. Houten vloer, hoog plafond, vage witte lijnen, ongezellige hal en weinig goeds op de volleybalvloer. Het duurde enige tijd voor het echt een wedstrijd werd. 

Sic Pugno liet al snel zien technisch erg sterk te kunnen spelen, maar als team nog lang niet aan elkaar gewend te zijn. De tegenstander speelde sterk, maar als het op teamwork en coaching aankwam, kon CSS makkelijk scoren. Het was zaak om snel in de wedstrijd te komen en gebruik te maken van servicedruk - dan zou winst er zeker in zitten. Zeker met bekeken serveerders als Wideke, Anja en Ilse in het team. Maar in set 1 was de winst voor Sic Pugno. 

Set 2 begon echter erg sterk - vooral door CSS' service druk - maar kon ondanks de snelle, grote voorsprong niet omgezet worden in de 1-1. Sic Pugno ging er met 30-28 mee aan de haal. Toch speelde de Rijenaren beter en beter. In set 2 en 3 misschien zelfs het beste volleybal van dit seizoen. Dat Sic Pugno desondanks op 3-0 kwam, had vooral te maken met wisselvalligheid. Een drie-, viertal sterke serviceseries en CSS wist het even niet meer. Dáár wist de tegenstander de winst te pakken. Sterk spel van CSS in drie sets op rij, maar als het even tegenzit valt alles verkeerd.

In de vierde set wist CSS gelukkig wel het welverdiende punt te pakken, waardoor al met al teruggekeken kan worden op een mooie pot. Na een wedstrijd als deze is het voor CSS Dames 1 toch zeker mogelijk naar boven te kijken. Het zal niet makkelijk worden in deze poule, maar vooralsnog zijn er geen tegenstanders die er echt met kop en schouders bovenuit steken. En dit CSS kan alleen maar groeien. Vol goede moed op naar De Burgst. 15 December. Eerst nog eens de videobeelden analyseren.
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk

Wisselvallig Dames 1 pakt toch volle winst!

op 02 dec : 10:52  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: NeVoBo  

Donderdag 15 november stond wederom een CSS - Olympus op het programma. In de damespoule spelen dit seizoen zowel Olympus 4 als Olympus 5. En waar CSS erg veel moeite had met het 4e team, moest het 5e toch te pakken zijn - tenminste, kijkend naar de ranglijst...
 
En dat is meestal een probleem. Als een team onderaan staat en enkel heeft verloren, dreigt vooraf al het gevaar van onderschatting. Tel daarbij op dat er op een trainingsavond wordt gespeeld en het kan wel eens een hele lastige avond worden. CSS teams hebben vaak moeite op de eigen trainingsavond te spelen - ongeacht de tegenstander. 

Voorafgaand aan de wedstrijd was het dus vooral zaak de wedstrijd extra serieus te nemen - volle bak er tegenaan en concentreren op het eigen spel. Alle afleiding van een trainingsavond en de stand op de ranglijst; er moest begonnen worden alsof het om het kampioenschap zou gaan. Al snel bleek dat we ons daarover geen zorgen hoefden te maken. CSS begon simpelweg met teveel servicegeweld om Olympus nog een kans te geven punten te pakken. Mooie series werden aaneengeregen en al snel ontstond een fikse voorsprong. Uiteindelijk verscheen er een mooie 25-8 op het scorebord.

En dan wordt het moeilijk. Zo'n makkelijke overwinning leidt vaak tot gemakzucht. En alle waarschuwingen ten spijt ging CSS daar inderdaad toe over. Het werd weer gezellig in het veld. En dat is geen goed teken... Olympus bleef in de buurt van CSS en er kon geen gat geslagen worden. Het spel van de Madese vrouwen was misschien niet hoogstaand, maar er werd altijd gewerkt en ook de service ging steeds beter lopen. Uiteindelijk kregen beide teams een setpoint tegen, maar CSS wist met wat geluk de set binnen te halen. 26-24.

Dát moest dus anders. Hopelijk werd nu serieuzer omgegaan met de tegenstander en zou het solide spel uit de eerste set terugkeren. CSS was toch gewaarschuwd? Inderdaad. Wederom werd redelijk simpel de derde set binnengehaald - 25-10. Zelfs met CSS' vaste spelverdeler op de bank konden de dames zich weer terugvechten in het eigen spel en solide de 3-0 binnenhalen.

En dan zou je zeggen, pak die 4e set dan ook maar even mee. Maar nee. Wat in set 2 gebeurde bleek al lang vergeten en Olympus mocht weer meedoen om de punten. Nog net niet zo spannend als in set 2, maar toch werd in set 4 weer teveel gemakzucht CSS bijna fataal. Uiteindelijk kon toch met 25-22 de vierde set bijgeschreven worden, maar Dames 1 maakte het zichzelf onnodig moeilijk.

De moeilijkste wedstrijden zijn vaak de wedstrijden tegen zwakkere tegenstanders. Er is altijd één set die met veel gemakzucht wordt weggegeven. Dat dit nu eens niet gebeurt is positief, maar in twee sets liet CSS zien dat het nog wel kan. Niveau vasthouden gedurende een volledige wedstrijd blijft een struikelblok waar nog hard aan gewerkt moet worden. Er zijn nog ruim twee weken om dit op orde te krijgen. Op 1 december wacht Sic Pugno.
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk

Dames CSS vergeten te winnen

op 02 dec : 10:51  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: NeVoBo  

De competitie is al enige wedstrijden oud en de verschillende volleybalteams van CSS zijn al druk doende een mooie klassering te behalen. Tenminste... zo is de hoop.
 
Na een wat teleurstellend verlopen seizoen 2011-2012 was het voor Dames 1 zaak alles eens goed op een rijtje te zetten en dit seizoen weer proberen mee te doen voor de topposities. In 2010-2011 bleek dit al mogelijk, maar vorig jaar werd er te vaak onnodig puntverlies geleden om aanspraak te mogen maken op een topdrieklassering. Dát moest anders. 

Met een fitte selectie van acht speelsters, duidelijke afspraken en ideeën over de te bewandelen route en een gloednieuw spelsysteem zou Dames 1 klaar zijn om weer mee te doen voor de prijzen. Het enige wat nog ontbreekt zijn de punten...

Tegenstanders hebben echter geen behoeft hier aan mee te werken. De competitie is dit jaar sterker dan afgelopen seizoen - wat wel mooie wedstrijden oplevert, maar niet genoeg setwinst. Ook zijn de aanpassingen in het spelsysteem dusdanig dat ook hierdoor nog punten verloren worden. Toch is er duidelijk groei te zien in de speelwijze van de Rijense dames. Na twee verliespartijen werd de derde wedstrijd uiteindelijk met 3-2 gewonnen en moest in wedstrijd 4 deze lijn worden doorgezet.

Tegen Olympus 4 zou dat echter niet makkelijk worden. Zij hadden namelijk nog enkel gewonnen. De start van CSS was echter goed. Na een onwennig, maar redelijk solide begin kon er langzaam een voorsprong opgebouwd worden. Olympus bleek niet bij machte dit te stuitten en ging zelf steeds meer fouten maken. Door de druk hoog te houden en het spel degelijk kon ook in set 2 Olympus onder de duim worden gehouden. Zolang CSS de touwtjes in handen had, was er voor de dames uit Made geen doorkomen aan. 0-2. 

In set 3 werden de rollen echter omgedraaid. Door flink wat omzettingen was het even zoeken voor het Rijense team en werd al snel tegen een achterstand aangekeken. Olympus kwam beter in haar spel en won deze set redelijk simpel. Nu gingen de koppies bij CSS hangen en was het gedaan. Olympus drukte door en CSS kon geen vuist meer maken. De wedstrijd ging dan ook met 3-2 naar de tegenstander uit Made. 

Het leek of CSS niet in staat was op enig moment de knop om te zetten - een kwaliteit die in voorgaande seizoenen juist vaak winst had opgeleverd. Komende week een dubbel programma voor de dames van CSS waar de ingezette progressie nu eens een volledige wedstrijd te zien moet zijn. Hopelijk blijft de stijgende lijn zichtbaar en zal het zich uitbetalen in punten.
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk

Algemene Ledenvergadering

op 17 okt : 10:13  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: Algemeen  

Uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering – vrijdag 26 oktober 2012
 
Aanvang 20.30 uur / Locatie: vergaderruimte Sporthal Margriet 
 
Agenda 
 1. Opening
 2. Notulen algemene ledenvergadering d.d. 21 oktober 2011
 3. Ingekomen stukken / mededelingen
 4. Algemene terugblik op het seizoen 2011 – 2012
 5. Jaarverslag secretaris
 6. Jaarverslag SCP
 7. Jaarstukken penningmeester
 8. Verslag Kascommissie, decharge bestuur
 9. Verkiezing bestuursleden - aftredend en herkiebaar: Tim Schut
 10. Vaststellen contributie seizoen 2012 – 2013
 11. Begroting nieuw verenigingsjaar
 12. Competities ORV, Dongen, NeVoBo
 13. Benoeming kascommissie
 14. Rondvraag
 15. Sluiting
De uitnodiging ligt tijdens de trainingsavonden in de sporthal.   
 
Tot 26 oktober aanstaande,   
Het bestuur.
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk

Teamfoto's

op 07 okt : 12:48  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: NeVoBo  

Inmiddels teamfoto's gemaakt van de NeVoBo teams. Zie de betreffende pagina's per team. Hoewel... de Dames kwamen er maar niet goed op. Meer foto's (ook van de gespeelde wedstrijden van 6 oktober) staan op onze facebookpagina.
 
 
he2.jpg
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk

Bloembollenactie!

op 05 okt : 08:59  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: Jeugd  

De Bloembollenactie is begonnen! Al onze Jeugdleden gaan op pad met bestelformulieren voor mooie bloembollenpakketten. Kies een paar mooie pakketten uit en steun onze vereniging! Alle opbrengsten gaan rechtstreeks naar de jeugd.
 
bloembollen.jpg
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk
Ga naar pagina  1 2 3 ... 12 [13] 14

Nieuwscategorieën