Sponsors

“SponsorKliks,

0_glass_logo_uw_partner_in_glas_2016.1.png

200px-logo_autohuisrijen.gif

200px-logodepolder.gif

brouwers.jpg

200px-logosc.jpg
volleybaldirect.gif

CMV Toernooi Gilze en Rijen

op 23 feb : 15:48  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: Jeugd  

Op zondag 21 februari organiseerden CSS en VC Gilze voor de derde keer op rij een CMV Toernooi. Deze wedstrijddagen voor alle jeugdspelertjes van Midden Brabant worden acht keer per jaar gespeeld en de organisatie is in handen van de deelnemende clubs. CSS en VC Gilze organiseren dit toernooi gezamenlijk om en om in Gilze en Rijen. Dit jaar bij Achter de Tuintjes in Gilze.   
 
In dit derde jaar was er al veel ervaring met het organiseren van zo’n toernooi en loopt het ieder jaar weer wat makkelijker. Vooral het opzetten van de velden op zaterdagavond scheelde enorm veel tijd. Er was ’s ochtends nog tijd genoeg voor een kopje koffie! Als dan de eerste spelertjes arriveren en alles loopt, kun je niet anders dan tevreden zijn.   
 
Het lastigste is altijd om genoeg vrijwilligers te vinden om in de middag de wedstrijden van niveau 4 en 6 te fluiten. En als er dan nog afmeldingen zijn… dan wordt het een heel gepuzzel. Maar uiteindelijk kwam alles goed – zeker ook door de flexibiliteit van de aanwezige scheidsrechters. We hebben ruim 200 volleyballertjes uit de hele regio een fijne wedstrijddag kunnen bezorgen! Vrijwilligers: enorm bedankt!   
 
Tot volgend jaar!  
 
Foto's zoals altijd te vinden op facebook.
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk

CSS CMV maakt een mooie start in 2016!

op 13 jan : 10:28  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: Competitie  

Op zondag 10 januari stond het eerste CMV toernooi van 2016 weer voor de deur. Alle kinderen zijn vol goede moed richting het toernooi gegaan om zo hopelijk wat punten te gaan pakken. CSS had ook wat supporters meegenomen om aangemoedigd te worden. De eerste wedstrijd ging duidelijk goed, want hier ging CSS er vandoor met 3-2 winst! De tweede wedstrijd had een 1-6 verlies als eindstand, maar zoals de coach al zei: ‘Ze hebben wel heel leuk gespeeld!’ En ook dat is belangrijk. De derde wedstrijd zag CSS weer als een nieuwe uitdaging. Stand op 0 en punten maken. Dit eindigde in een 2-3 verlies. Ze hebben zichzelf dus weer heel goed herpakt. In de laatste wedstrijd van dit CMV toernooi was de stijgende lijn nog steeds zichtbaar, ze gaven niet op. De vierde wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel. Dit alles resulteerde in een mooie vierde plaats voor CSS, erg goed gedaan! Op naar het volgende toernooi. 
 
knipsel.jpg
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk

Dames 1: Goed spel, geen punten

op 09 jan : 10:34  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: NeVoBo  

Je kunt het nieuwe jaar maar beter makkelijk beginnen. De competitie weer starten tegen ATAK ’55 5. Koploper. Maar twee sets verloren in de eerste helft… Nu ja, we kunnen het maar gehad hebben. Vrijdagavond een uitwedstrijd is ook niet echt ideaal. Geen training gehad sinds half december. Een matig seizoen tot dusverre, om het voorzichtig uit te drukken. Het zou lastig worden tegen ATAK. Maar in ieder geval een volledige selectie. Tien speelsters! 
 
CSS begon goed. Het duurt altijd even voordat Dames 1 op gang is, maar het sterke, snelle spel van ATAK (en de scheidsrechter – die was ook behoorlijk snel…) dwong CSS om vlug bij de les te zijn. Al vroeg in de wedstrijd werd er tegen een flinke achterstand aangekeken, maar de inzet was goed. Er werd hard gewerkt, goed gecoacht, maar het was vooral de servicepass waar CSS het op verloor.   
 
Dat verbeterde eind set 1, begin set 2. Dames 1 kreeg wat meer controle over de servicepass, wist de inzet vast te houden en kwam zo beter tot spelen. Nu kwamen de aanvallen en servicedruk beter uit de verf en daarmee ook de punten. Hierdoor werd er nog een tandje bijgeschakeld en werden steeds lastigere ballen van de grond gehouden. CSS werkte enorm hard, kon zelf ook meer initiatief nemen en wist het eigen spel te spelen. Dit werd volgehouden tot de laatste punten. Opvallend was ook dat de vele wisselingen (iedere set vier nieuwe speelsters) geen problemen opleverden. Iedere set stond er vanaf het eerste fluitsignaal weer een hardwerkend, goed spelend team in het veld.   
 
Maar dit ATAK staat niet voor niets bovenaan. Goed spel van CSS was niet voldoende. ATAK is erg goed op elkaar ingespeeld, wist serverend veel druk te zetten en is gewoon een tandje te sterk voor deze klasse. Goed spel, geen punten. Niet erg, dit is een mooi begin van het nieuwe jaar. Dit is het spelletje dat CSS moet meenemen naar de volgende wedstrijden. Een lekkere pot met een terechte winnaar. Op naar Meteoor!    
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk

Bitterballentoernooi 2016

op 08 jan : 10:21  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: Toernooi  

Het is misschien wel een van C.S.S.' oudste tradities. Het Bitterballentoernooi. Op de allereerste training van het nieuwe jaar worden nieuwjaarswensen uitgewisseld, een mixtoernooi gespeeld en zijn er natuurlijk bitterballen. 
 
De eerste training viel dit jaar echter wat laat. De vakantie was al lang achter de rug en er staan al weer wedstrijden te wachten in het weekend. Niet echt ideaal, maar de opkomst was weer goed! Er konden zes teams gemaakt worden - met reserves! Alle teams waren goed vertegenwoordigd - van Meisjes B tot de Recreanten. Tussen half 8 en 8 was het een wirwar van handen schudden, zoenen en nieuwjaarswensen. En ondertussen moest iedereen natuurlijk op het lawaaiknopje van het scorebord drukken - inmiddels ook een traditie binnen een traditie. Dan volgt het grote ("mag-ik-bij-die-en-die-in-het-team") Indelen der Teams! De wedstrijdleiding was redelijk soepel en kon aan de meeste verzoeken tegemoet komen.  
 
De zes teams speelden in vijf ronden allemaal een keer tegen elkaar in wedstrijdjes van 2 x 11 minuten. In de vreemde mix-opstellingen was het wat zoeken, maar al snel werd er fanatiek om de winst gespeeld. Het leek erop dat de indeling redelijk gelijkwaardig was, maar uiteindelijk gingen er toch twee teams duidelijk voor de eindzege. De laatste wedstrijd ging dan nog om de uiteindelijke winst. Het was Team 1 (Dirk, Marieke, Linda, Evi, Adri, Cor en Ad) dat zich dit jaar kampioen mocht noemen.
 
En nadat de velden weer waren opgeruimd, Adri uiteindelijk zijn Bitterballencomputer kon ontworstelen van Thijs' geintjes en de uitslag was omgeroepen konden de Bitterballen (en andere hapjes) op tafel! Met dank aan het Sportcafé Rijen voor de bittergarnituur! Op naar een mooi, sportief 2016!
 
Foto's zijn natuurlijk te vinden op facebook
 
Volledige uitslag:
 
1. Team 1 - Dirk, Marieke, Linda, Evi, Adri, Cor en Ad
2. Team 6 - Wideke, Hester, John, Marco, Bas S en Petra
3. Team 4 - Max, Anja, Rachel, Ron, Inge en Marc
4. Team 3 - Lotte, Bart, Eline, Martin, Lisette, Moniek en Sander
5. Team 5 - Ralph, Peter, Amy, Aline, Lieke, Rob en Ineke
6. Team 2 - Maud, Kiki, Joke, Toine, Ronald, Anneke en Henk

 bb3.jpg
  
bb4.jpg
 
bb1.jpg

bb2.jpg
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk

Gelukkig Nieuwjaar!

op 08 jan : 09:39  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: Algemeen  

Allen een mooi, sportief 2016 toegewenst! We hebben 2015 mooi mogen afsluiten met in ieder geval een ‘Herbstmeister’ (Heren 1 staat mooi bovenaan!), een mooi resultaat in de Albert Heijn Zetjesactie en een gezellige Pietentraining! 
 
CSS deed dit jaar voor het eerst mee aan de Zetjes actie van Albert Heijn. Verschillende vrijwilligers hebben CSS gepromoot in winkelcentrum De Laverije – niet alleen om Zetjes binnen te halen, maar ook om onze mooie sport aan Rijen en omstreken te laten zien! Dank aan onze vrijwilligers voor de inzet en dank aan u allen voor het mooie resultaat! 
 
Ook Sinterklaas wist CSS te vinden. Twee Pieten bezochten onze club op 3 december en leerden veel over volleybal. Onze jeugd moest vervolgens aan de slag op de Pietentraining – vol enthousiasme vloog iedereen door de zaal. Als beloning was er een goed gevulde zak strooigoed. Foto's zijn te vinden op onze facebookpagina.
 
Voor 2016 staat er weer veel moois in de planning. Zo begonnen we het jaar goed met het traditionele Bitterballentoernooi op de eerste trainingsavond, is het Jeugdkamp al gepland op 17-18-19 juni en wordt de competitie al snel hervat. Op naar een mooi, sportief 2016!
 
 
Agenda Januari 2016

ATAK 5 - Dames 1
9OKK '70 1 - Meisjes B
 Jongens C - AVC '87 1
 VVC Best 2 - Heren 1
 Pegasus 1 - Heren 2
11 Bestuursvergadering
 AKS 2 - Dames ORV
12TC Vergadering
13Set Up - Dames 1 (oefen)             
14Heren ORV - Bova 
16 Jongens C - VVC Best 1
 Heren 1 - VCH Schijndel 1 
 Heren 2- ATAK 4 
 Meisjes B - VAT 1 
18 Jeugd TC Vergadering 
19 VHWA - Heren ORV 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
312.jpg
 
zetjes.jpg
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk

Algemene Ledenvergadering 2015

op 18 okt : 13:31  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: Algemeen  

Uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering – vrijdag 23 oktober 2015
Aanvang 20.30 uur / Locatie: vergaderruimte Sporthal Margriet  
 1. Opening
 2. Notulen ALV dd. 31 oktober 2014
 3. Ingekomen stukken / mededelingen
 4. Algemene terugblik op het seizoen 2014-2015
 5. Verslag secretaris
 6. Verslag Technische Commissies
 7. Verslag Scheidsrechter Contactpersoon
 8. Jaarrekening 2014 – 2015
 9. Verslag kascommissie en decharge bestuur
 10. Verkiezing bestuur
Aftredend en niet herbenoembaar zijn: 
-          David Vermorken (voorzitter) 
-          Tim Schut (algemeen bestuurslid) 
Aftreden en herbenoembaar is: 
-          Lisette Emmen (algemeen bestuurslid) 
Het bestuur draagt Lisette voor herbenoeming voor. Kandidaten voor het bestuur zijn: 
-          Max Schrauwen (algemeen bestuurslid) 
-          Eline van de Meerendonk (algemeen bestuurslid) 
Voor het voorzitterschap zijn we nog op zoek naar een kandidaat. Indien u interesse heeft, kunt u contact opnemen met Bas Luijten. Het bestuur stelt voor Bas Luijten te benoemen als interim-voorzitter.
 1. Vaststelling contributie 2015 – 2016
 2. Vaststelling begroting 2015 – 2016
 3. Benoeming kascommissie
 4. Rondvraag
De leden kunnen de stukken voor de ALV aanvragen bij de secretaris 
 
De uitnodiging ligt tijdens de trainingsavonden in de sporthal   
 
Tot 23 oktober,   
Het bestuur
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk

Vliegende start CSS Jeugd C

op 06 okt : 12:48  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: NeVoBo  

Op zaterdag 2 oktober was het zover! De eerste wedstrijd van CSS JC1 van het nieuwe seizoen ging van start. Met negen man sterk vertrok het team vanaf de thuisbasis in Rijen naar Loon op Zand om het op te nemen tegen VC Condor in sporthal de Wetering. Lars, Niels M, Noa, Daan, Sterre, Elise, Britta, Niels en Cas hadden er zin in! Na de opwarming waarin het losmaken van de spieren en het oefenen in overspelen en opslaan centraal stonden, was het team klaar om de strijd aan te gaan met de tegenstander. De spelers van VC Condor waren op hun gemak in de eigen zaal en hadden een flink aantal supporters op de tribune meegenomen. Hoewel dit aanvankelijk een voordeel voor hun leek te zijn, bleek het team van CSS een stuk sterker. Een glorieuze eerste set van 9-25 maakte gelijk een einde aan het zelfvertrouwen van VC Condor. Het CSS team had een vliegende start en wist dit ook in de tweede set met 12-25 vol te houden. De opslag zat er goed in en de spelers wisten ook het overspelen goed vorm te geven. 
 
De tegenstander had het zichtbaar moeilijk met het spel dat JC1 wist te spelen. In de derde set wist VC Condor zich enigszins te herstellen waardoor deze set op 25-23 eindigde. Het team van CSS zette echter alles op alles om de laatste set binnen te halen en zette met de yel '1, 2, 3, CSS!' de eindsprint in. Een glorieuze eindstand was het resultaat! En met 18-25 in de vierde set werd er gewonnen met 3-1. Een geweldige start voor dit competitieseizoen!
 
 
 
jec.jpg
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk

Dames nog niet helemaal klaar voor competitie

op 20 sep : 11:12  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: NeVoBo  

Op zaterdag 19 september begon voor een drietal teams de competitie al. Westphal Kozijnen / CSS startte al vroeg dit seizoen – na nog maar drie trainingen moest er al gespeeld worden. En voor Dames 1 kwam dit toch echt iets te vroeg.   
 
Tegenstander was Gepidae 2, een volledig nieuw team. De verwachting was dan ook dat er wel iets te halen viel, maar ook dat er hard gewerkt moest worden. Gepidae zou waarschijnlijk met voldoende druk wel op achterstand te krijgen zijn, maar zou ook wel eens vervelende balletjes kunnen gaan spelen. Westphal Kozijnen /CSS zou zelf het initiatief moeten nemen en de Tilburgers geen kans geven om in het spel te komen.   
 
Het liep echter anders. Het was de servicepass waar de Rijense dames het lieten liggen. Gepidae bleek inderdaad wat rare, vervelende balletjes eroverheen te leggen, maar kon ook hard werken, degelijk serveren en af en toe goed aanvallend uit de hoek komen. CSS moest daar beter spel tegenover kunnen zetten, maar kwam er in de servicepass niet uit. Set 1 werd al snel een 9-19 achterstand… Met meer servicedruk en creatiever aanvalsspel werd dit nog ingelopen, maar uiteindelijk werd het toch 23-25 voor Gepidae.   
 
In set 2 en 4 kon CSS het helemaal niet meer opbrengen. Passend bleef het rommelen en Gepidae won beide sets met 25-15. In set 3 kon CSS wel wat meer druk zetten en alsnog een puntje pakken. Positieve punten zagen we in de inzet, servicedruk en het creatief aanvallen. Maar zoals altijd begint het bij de pass. Daar ging CSS vandaag de mist in en liet het Gepidae met de punten vertrekken. In ieder geval is duidelijk waar de aandacht de komende tijd naar uit gaat. Met wat meer aandacht voor de servicepass, kunnen we de volgende wedstrijden met vertrouwen tegemoet zien. 
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk

Jeugdkamp XVII - Tovenaars & Draken

op 02 sep : 10:44  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: Jeugd  

Tovenaars en draken! Daar draaide het allemaal om in het 17e CSS Jeugdkamp. Voor CSS was het misschien het 17e kamp, maar voor vele kinderen het allereerste kamp; spannend dus. En ook spannend voor de maar 4 koppen tellende kampleiding, aangezien die geen van allen verstand hadden van tovenaars en/of draken. En dan hadden we ook nog eens bedacht dat het leuk zou zijn om dit jaar voor het eerst een doorlopend kampverhaal te schrijven in het thema. Dat werd een hele uitdaging, maar uiteindelijk kwam alles op zijn pootjes terecht en stonden we op vrijdagavond 19:00 klaar voor een tot in de puntjes voorbereid kamp! 
 
Na de fietstocht kwamen we aan op het kampterrein in Alphen. Mede door hulp van de vader van Cas en Mees stonden er al een aantal tenten op toen we aankwamen op het terrein. En over tenten gesproken heb ik toch nog een tip voor de ervaren kampeerders: probeer eens te slapen in een tent in een tent, dat blijkt vele voordelen te hebben! 
 
Meteen daarna werd het kampverhaal geïntroduceerd. Al snel werd duidelijk dat we dit weekend Walden moesten helpen om samen met zijn tovenaarsopa zijn vriendinnetje Keetje te redden in een bos vol met heksen, goblins, draken en andere mythische wezens. 
 
Na zonsondergang moesten de kinderen ervoor zorgen dat Walden magische krachten in zijn bezit kreeg door briefjes met namen in een emmer te gooien. Werden ze echter gespot door de kwaadaardige wezens in het bos, moesten ze hun briefje afgeven en opnieuw beginnen. Uiteindelijk bleken Niels Maas en Lars het beste hierin te zijn en zij haalden de eerste punten van het kampweekend binnen. 
 
Onder het genot van een broodje knakworst werd er meegezongen met Aline, die op haar gitaar bekende nummers speelde. Daarna was het toch echt tijd om naar bed te gaan, want de volgende dag zou de dag vroeg beginnen. 
 
Om 7.30 uur was het namelijk tijd voor ochtendgymnastiek. Na fanatiek te hebben gedanst, gekropen en verstopt was het tijd voor het ontbijt. Maar wat bleek?? Het ontbijt was kwijt! Dat werd zoeken dus. Toen alle ontbijtingrediënten in het bos gevonden waren kon er dan toch ontbeten worden. Na het ontbijt bleek dat de opa van Walden, tovenaar Dronix, niet kon toveren omdat zijn favoriete draak was overleden. Hij kon pas weer toveren als hij een nieuwe draak had. En dus werd er onder begeleiding van professioneel drakenknutselaar Petra door elk kind fanatiek een draak in elkaar geknutseld. De eindresultaten waren prachtig! En ook heerlijk voor de leiding die even een uurtje tijd hadden om van de zon te genieten! Bedankt daarvoor, Petra! 
 
Maar toen Walden in zijn zoektocht naar Keetje tegen een dwerg aanliep, moest er toch weer hard gewerkt worden. De kinderen moesten voor de dwerg uitzoeken wie Ki’lin de eenhoorn had vermoord. Via het uitsluiten van bepaalde daders, moordwapens en moordlocaties en toch ook via een flinke portie valsspelen door bepaalde teams werd de moord opgelost en kon Walden door met zijn zoektocht. 
 
Tegen die tijd liep de temperatuur flink op, maar gelukkig belandde Walden op dat moment in een grasveld vol met wateropdrachten. Snel trokken alle kinderen hun zwemkleding aan en de wateropdrachten konden beginnen: Waterspugen, water doorgeven over de hoofden en natuurlijk de traditionele zeepbaan zorgden voor de nodige afkoeling. 
 
Rond de klok van vijf was het tijd voor wederom een traditioneel spel: De showishow. Onder aanvoering van teamleiders Aline en Eline namen twee teams het tegen elkaar op in de meest bizarre spellen zoals banaan eten door een panty, uitgespuugde bubblegum kneden, ballonnen opblazen met je neus en lettervermicelli uit de soep vissen om er zoveel mogelijk woorden mee te maken. Uiteindelijk was team Aline de nipte winnaar. En met de hulp van Wideke en Rachel, lag er vrijwel meteen na de Showishow een berg friet op tafel. 
 
Langzaam kwamen er steeds meer onbekende figuren het kampterrein op en je zag de kinderen al kijken. Natuurlijk hadden de geruchten van een spooktocht ook de nieuwste kinderen bereikt en de spanning liep op. Een kampvuur werd gemaakt en de ontknoping van het kampverhaal kwam dichterbij. Zou Walden in het bezeten bos zijn vriendinnetje Keetje kunnen redden….? 
 
Als het aan Rens ligt wel! Want hij zat in het eerste groepje kinderen dat de spooktocht mocht trotseren. Stoer gingen ook Kiki, Lotte en Niels met hem mee, in de overtuiging dat ze dit jaar toch echt de spooktocht een keertje mee uit konden lopen. Jammer genoeg werden de eerste spoken die ze tegenkwamen hen toch een beetje te veel, en haakten deze drie oudere kinderen meteen af. Rens (7 jaar) wist echter niet van wijken. Hij zou Walden wel helpen. En zonder een spier te vertrekken trotseerde hij in zijn eentje alle spoken, haalde zelf alle ingrediënten voor het gifdrankje op en voerde het drankje eigenhandig aan de draak die Keetje bewaakte. In recordtempo zat Rens weer veilig bij het kampvuur. De twee groepen die hierop volgden deden er toch wat langer over. Achter elke boom dachten zij een spook te zien en dat zorgde voor heel wat oponthoud.  Maar na een hoop gegil wisten toch ook deze groepen de draak te doden en Keetje te redden. 
 
Het was al laat in de avond, maar er was nog een hoop na te bespreken bij het kampvuur en toen ook de spoken zich kenbaar maakten en de zakken chips op tafel kwamen werd het toch nog een late maar gezellige avond voor sommigen. 
 
Gelukkig konden we op zondag uitslapen. En de regen buiten zorgde ervoor dat de meesten ook maar lekker lang in de tent bleven. De leiding besloot de kinderen daarom te verwennen met een ontbijt op bed! Daarna moest er toch echt opgeruimd worden. En na de kampquiz was het tijd voor de prijsuitreiking: De derde prijs ging dit jaar naar Kiki, de tweede naar Niels Maas en de eerste prijs was dit jaar voor Lars! Een bijzondere vermelding voor Niels van der Meijs die dit jaar een keer niet laatste werd! En ook voor Lotte die dit jaar haar doel behaalde door voor het eerst niet vierde te worden. 
 
Nog een extra bedankje voor iedereen die ons heeft geholpen dit jaar: De ouders van Cas en Mees, Thijs, Petra, Iris, Wideke, Rachel, Ronald, Sander, Max, Fabienne, Niek, Anouk en Marit. Waarvan een extra bedankje voor Marit die waarschijnlijk nu nog steeds met een groen gezicht rondloopt. En natuurlijk Westphal Kozijnen bedankt voor de sponsoring! 
 
Hopelijk tot volgend jaar! 
 
Groeten, 
Aline, Eline, Moniek en Ilse      
 
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk

Westphal Kozijnen / CSS

op 20 aug : 10:21  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: Algemeen  

De afgelopen tijd heeft het bestuur samen met de sponsorcommissie hard gewerkt aan het professionaliseren van de sponsoring voor CSS. Door het wegvallen van de sponsoring van het sportcafé met ingang van dit nieuwe seizoen, zagen we ons daarbij ook geconfronteerd met een aardig gat in onze begroting. We zijn blij dat Olaf Westphal, van Westphal Kozijnen en speler bij de Nevobo heren, ons volgend jaar nog meer dan in voorgaande jaren wil sponsoren. 
 
De tenues met de naam Westphal Kozijnen zijn al jaren een vertrouwd gezicht in elke sporthal waar CSS speelt. Komend seizoen zal deze samenwerking uitgebreid worden. De teams in de Nevobo-competitie zullen dan namelijk spelen onder de naam Westphal Kozijnen / CSS. Ook zullen we die naam in publicaties en onze website gaan gebruiken. Voor de recreantenteams in de ORV-competitie en in de competitie in Gilze verandert er niets, zij blijven gewoon onder de naam CSS spelen.
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk
Ga naar pagina  1 2 [3] 4 ... 12 13 14

Nieuwscategorieën