Sponsors

“SponsorKliks,

0_glass_logo_uw_partner_in_glas_2016.1.png

200px-logo_autohuisrijen.gif

200px-logodepolder.gif

brouwers.jpg

200px-logosc.jpg
volleybaldirect.gif

Westphal Kozijnen en volleybalvereniging CSS verlengen samenwerking

op 19 mei : 14:29  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: Algemeen  

Volleybalvereniging CSS uit Rijen heeft afgelopen seizoen voor het eerst gespeeld onder de naam Westphal Kozijnen / CSS. De verbintenis tussen het bedrijf uit Goirle en CSS bestaat al veel langer, maar voor seizoen 2015-2016 werd deze aangepast met de bijbehorende naamswijziging. Tot grote tevredenheid van zowel Westphal Kozijnen als CSS. Het was dan ook geen grote verrassing dat deze samenwerking met nog eens twee jaar zal worden verlengd. Westphal Kozijnen en CSS zijn zeer tevreden met dit vervolg en kijken positief naar de toekomst!   
 
www.westphalkozijnen.nl 
www.volleybal-css.nl
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk

CSS Heren winnen kampioenschap 2e klasse!

op 01 mei : 15:37  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: NeVoBo  

CSS is al jarenlang een vereniging waarbij jong en oud gezellig kan volleyballen. De heren senioren bestaan al sinds enige jaren uit 2 teams waarbij het ene team jong en relatief onervaren is en het andere team met meer senioriteit. Omdat we het belangrijk vinden de jeugd leert van de ervaren spelers, hebben we iedereen de gelegenheid gegeven om opnieuw voor een team kiezen en daarmee te mixen. De jeugd heeft immers de toekomst! Kleine kanttekening is wel dat er vorig seizoen door de bond toestemming is gegeven om 2 teams in de 2e klasse te laten spelen, ondanks dat het “jonge team” vorig seizoen hard gedegradeerd was.   
 
Onder de nieuwe naam verenigingsnaam “Westphal Kozijnen CSS” zijn we van start gegaan in de competitie. We weten op dat moment dat we niet op elkaar ingespeeld zouden zijn, dus dat de eerste wedstrijd een uitdaging zou worden. Na  goed spel mochten we helaas geen overwinning mee naar huis nemen en moest het team genoegen nemen met een 3-2 verlies tegen de uiteindelijke nummer drie van de competitie. Vanaf dat moment wisten we dat de vooraf bepaalde doelstelling, handhaving in de 2e klasse, een doelstelling zou zijn waaraan we wel zouden kunnen voldoen. De volgende wedstrijden raakten we steeds beter op elkaar ingespeeld, waarbij we goed spel toonden en de tegenstanders stuk voor stuk enorm onder druk konden zetten met ons spel.   
 
Vanaf wedstrijd twee waren we ervan overtuigd dat de bovenste helft, top vijf, haalbaar was. Na winst in de volgende 2 wedstrijden was er enige twijfel of de doelstelling wel reëel zou zijn. Deze gingen namelijk redelijk makkelijk en hebben beide wedstrijden gewonnen! Ook wedstrijd 4 en 5 lieten we geen punten schieten en voorzichtig begon naast het plezier en de kwaliteit van het team ook de droom om kampioen te worden te groeien! Een nieuwe doelstelling was bepaald:   
 
Promoveren naar de 1e klasse door het kampioenschap te behalen! 
 
Vanaf dit moment werden trainingen aangepast op de komende tegenstander en op de valkuilen van de vorige wedstrijd. Elke wedstrijd werd gewonnen, ook de betere teams waren geen partij voor Westphal Kozijnen CSS Heren 1! Sommige teams waren binnen het uur alweer naar huis zonder punten en na speelronde 6 wisten wij een gat te slaan van 6 punten, genoeg om één wedstrijd totaal te verknallen (er kunnen per wedstrijd maximaal 5 punten behaald worden).   
 
In de tweede seizoenshelft wisten we al snel dat de wedstrijd tegen Nuvoc, de uiteindelijke nummer twee, in principe de kampioenswedstrijd zou zijn. Bij winst in deze uitwedstrijd zouden we verder uitlopen. Na een spannende, sportieve en vooral heel goede wedstrijd was de uitslag 2-3 winst voor CSS.   
 
De laatste wedstrijden werd het besef dat het kampioenschap heel dichtbij kwam groter en groter. De stress nam daarmee ook toe en we moesten helaas een paar keer een puntje laten liggen bij de tegenstanders. Gelukkig deed onze voornaamste concurrent in deze speelrondes dezelfde scores halen als wij. Het gat bleef minimaal 5 punten. Omdat zij een beter coëfficiënt hadden qua set gemiddelde (totaal aantal punten voor versus punten tegen), waren wij genoodzaakt tot de laatste wedstrijd te wachten met het kampioenschap. Op facebook werd dan ook een evenement aangemaakt om zo veel mogelijk support mee te nemen naar de laatste wedstrijd in Westerhoven. De tribune zat lekker vol en via de evenementenpagina op facebook werden thuisblijvers op de hoogte gehouden van de resultaten. De eerste set zou gewonnen moeten worden, zo werd bepaald. Daarna waren we vrij om andere dingen te experimenteren, zoals een andere spelverdeler. Zo geschiedde het: Set 1 werd, weliswaar niet gemakkelijk maar toch, gewonnen met 22-25! HET KAMPIOENSCHAP IS BINNEN! Set 2 waren we verlost van de spanning, we begonnen slecht, maar na een vroege time-out herpakten we ons. De set, met een nieuwe spelverdeler, werd met heerlijk spel en juiste keuzes ook gewonnen! Set 3 en 4 idem. Uitslag kampioenswedstrijd: 0-4 voor Westphal Kozijnen CSS!   
 
Eindstand in de poule (na 22 wedstrijden):  
1. Westphal kozijnen CSS Heren 1   
99
2. Nuvoc Heren 3                         
94
3. VCH Schijndel Heren 1                        
76
4. Saturnus/Hendriks Coppelmans Heren 3   
60
5. VVC Best Heren 2      53
6. Bravo’99 Heren 1        
51
7. Volley Tilburg Heren 6   
48
8. VOKO Heren 6      
43
9. Udenhout Heren 3
42
10. ODI Heren 2   
38
11. Bladel Heren 2 
33
12. Spirit Heren 3                                23
 
 
Kort samengevat: Vorig seizoen was een groot deel van het team gedegradeerd naar de 3e klasse. Gelukkig toestemming van de bond om toch in de 2e klasse te blijven. Dit seizoen de eerste wedstrijd nipt verloren, daarna alles gewonnen met als onverwacht, maar terecht hoogtepunt: het kampioenschap binnenhalen!   
 
Seizoen 2015-2016 is een heerlijk seizoen geweest met eigenlijk alleen maar hoogtepunten. We hebben dit echter niet alleen gedaan. Ook het 2e herenteam heeft af en toe een speler moeten uitlenen om de tegenstander een volwaardig team tegenover zich te zien verschijnen. Onze dank hiervoor! Ook hoofdsponsor Westphal Kunststof Kozijnen (Goirle) bedankt voor je bijdrage en support! Sportcafé Rijen mag ook niet vergeten worden. Na elke wedstrijd hebben we hier onder het genot van een biertje, of ander drankje, de wedstrijd kunnen analyseren en de verdiende hapjes waren heerlijk! Tot slot onze dank aan de trouwe supporters die, vooral bij thuiswedstrijden, ons naar het kampioenschap hebben geholpen!  
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk

De CMV’ers van C.S.S. sluiten het seizoen goed af!

op 23 apr : 10:30  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: Competitie  

Zondag 17 april stond de laatste CMV toernooidag voor de deur. Dit keer mochten de jongste sterren van C.S.S. naar Waspik. Met de coach langs de zijlijn en genoeg publiek op de tribune die ze konden aanmoedigen begon C.S.S. aan dit toernooi. Tijdens de eerste wedstrijd moesten ze er weer eventjes inkomen, maar al snel stonden ze erg goed te spelen. De wedstrijd eindigde in een gelijkstand, 3-3. Een prima start van deze dag!   
 
Nu ze allemaal goed wakker en warm gespeeld waren, was C.S.S. klaar om wedstrijden te gaan winnen. De tweede wedstrijd wonnen ze dan ook met 3-2! Ook de derde wedstrijd werd gewonnen met 4-2, super! De laatste wedstrijd van deze dag maakten ze nog even spannend, maar uiteraard werd ook deze gewonnen en wel met 4-3! Het is dan ook geen verrassing meer dat deze jonge sterspelers op de eerste plaats zijn geëindigd!   
 
Een verdiende eerste plek! Hier hebben ze natuurlijk niet alleen tijdens het toernooi hard voor gewerkt, maar het hele seizoen. Ik, als trainer, heb ze zien groeien. Deze jonge dames en heren kunnen vriendschappelijk spelen heel erg goed combineren met winstgericht spelen. Het zijn toppers!  
 
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk

Uitstapje CSS Jeugd

op 05 apr : 15:04  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: Jeugd  

Afgelopen zondag zijn we met onze twee jeugdcompetitieteams gaan bowlen in Oosterhout. Achteraf gezien ietwat zonde in verband met het heerlijke zonnige weer. Met 20 graden vertrokken we met 5 auto´s richting Oosterhout, wat we overigens dus ook makkelijk hadden kunnen fietsen. Maar vooruit, af en toe mag een beetje luxe ook wel!   
 
Nadat we ruim op tijd aangekomen waren bij Bowlingbaan Merlijn, hebben we de kinderen verdeeld in 5 teams. Alle kinderen mochten hun juiste maat schoenen halen en zo stapten we met 5 teams de baan op! Veel lachen, gieren brullen tijdens het uurtje speelplezier. En gelukkig ook een aantal winnaars, namelijk Sophie, Mette, Cas en Moniek. Op de baan van Noa, Lars, Niels en Britta gebeurde er iets bijzonders. Noa, Lars en Niels hadden een gelijk aantal punten van 74 en Britta volgde met 73 punten. Wauw, wat een prestatie!   
 
Gelukkig hebben we de middag nog kunnen afsluiten in de zon en hebben we daar nog wat gedronken en gegeten! Bedankt allemaal voor jullie gezelligheid, hopelijk hebben jullie genoten.    
 
 
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk

CMV Toernooi Gilze en Rijen

op 23 feb : 15:48  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: Jeugd  

Op zondag 21 februari organiseerden CSS en VC Gilze voor de derde keer op rij een CMV Toernooi. Deze wedstrijddagen voor alle jeugdspelertjes van Midden Brabant worden acht keer per jaar gespeeld en de organisatie is in handen van de deelnemende clubs. CSS en VC Gilze organiseren dit toernooi gezamenlijk om en om in Gilze en Rijen. Dit jaar bij Achter de Tuintjes in Gilze.   
 
In dit derde jaar was er al veel ervaring met het organiseren van zo’n toernooi en loopt het ieder jaar weer wat makkelijker. Vooral het opzetten van de velden op zaterdagavond scheelde enorm veel tijd. Er was ’s ochtends nog tijd genoeg voor een kopje koffie! Als dan de eerste spelertjes arriveren en alles loopt, kun je niet anders dan tevreden zijn.   
 
Het lastigste is altijd om genoeg vrijwilligers te vinden om in de middag de wedstrijden van niveau 4 en 6 te fluiten. En als er dan nog afmeldingen zijn… dan wordt het een heel gepuzzel. Maar uiteindelijk kwam alles goed – zeker ook door de flexibiliteit van de aanwezige scheidsrechters. We hebben ruim 200 volleyballertjes uit de hele regio een fijne wedstrijddag kunnen bezorgen! Vrijwilligers: enorm bedankt!   
 
Tot volgend jaar!  
 
Foto's zoals altijd te vinden op facebook.
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk

CSS CMV maakt een mooie start in 2016!

op 13 jan : 10:28  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: Competitie  

Op zondag 10 januari stond het eerste CMV toernooi van 2016 weer voor de deur. Alle kinderen zijn vol goede moed richting het toernooi gegaan om zo hopelijk wat punten te gaan pakken. CSS had ook wat supporters meegenomen om aangemoedigd te worden. De eerste wedstrijd ging duidelijk goed, want hier ging CSS er vandoor met 3-2 winst! De tweede wedstrijd had een 1-6 verlies als eindstand, maar zoals de coach al zei: ‘Ze hebben wel heel leuk gespeeld!’ En ook dat is belangrijk. De derde wedstrijd zag CSS weer als een nieuwe uitdaging. Stand op 0 en punten maken. Dit eindigde in een 2-3 verlies. Ze hebben zichzelf dus weer heel goed herpakt. In de laatste wedstrijd van dit CMV toernooi was de stijgende lijn nog steeds zichtbaar, ze gaven niet op. De vierde wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel. Dit alles resulteerde in een mooie vierde plaats voor CSS, erg goed gedaan! Op naar het volgende toernooi. 
 
knipsel.jpg
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk

Dames 1: Goed spel, geen punten

op 09 jan : 10:34  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: NeVoBo  

Je kunt het nieuwe jaar maar beter makkelijk beginnen. De competitie weer starten tegen ATAK ’55 5. Koploper. Maar twee sets verloren in de eerste helft… Nu ja, we kunnen het maar gehad hebben. Vrijdagavond een uitwedstrijd is ook niet echt ideaal. Geen training gehad sinds half december. Een matig seizoen tot dusverre, om het voorzichtig uit te drukken. Het zou lastig worden tegen ATAK. Maar in ieder geval een volledige selectie. Tien speelsters! 
 
CSS begon goed. Het duurt altijd even voordat Dames 1 op gang is, maar het sterke, snelle spel van ATAK (en de scheidsrechter – die was ook behoorlijk snel…) dwong CSS om vlug bij de les te zijn. Al vroeg in de wedstrijd werd er tegen een flinke achterstand aangekeken, maar de inzet was goed. Er werd hard gewerkt, goed gecoacht, maar het was vooral de servicepass waar CSS het op verloor.   
 
Dat verbeterde eind set 1, begin set 2. Dames 1 kreeg wat meer controle over de servicepass, wist de inzet vast te houden en kwam zo beter tot spelen. Nu kwamen de aanvallen en servicedruk beter uit de verf en daarmee ook de punten. Hierdoor werd er nog een tandje bijgeschakeld en werden steeds lastigere ballen van de grond gehouden. CSS werkte enorm hard, kon zelf ook meer initiatief nemen en wist het eigen spel te spelen. Dit werd volgehouden tot de laatste punten. Opvallend was ook dat de vele wisselingen (iedere set vier nieuwe speelsters) geen problemen opleverden. Iedere set stond er vanaf het eerste fluitsignaal weer een hardwerkend, goed spelend team in het veld.   
 
Maar dit ATAK staat niet voor niets bovenaan. Goed spel van CSS was niet voldoende. ATAK is erg goed op elkaar ingespeeld, wist serverend veel druk te zetten en is gewoon een tandje te sterk voor deze klasse. Goed spel, geen punten. Niet erg, dit is een mooi begin van het nieuwe jaar. Dit is het spelletje dat CSS moet meenemen naar de volgende wedstrijden. Een lekkere pot met een terechte winnaar. Op naar Meteoor!    
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk

Bitterballentoernooi 2016

op 08 jan : 10:21  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: Toernooi  

Het is misschien wel een van C.S.S.' oudste tradities. Het Bitterballentoernooi. Op de allereerste training van het nieuwe jaar worden nieuwjaarswensen uitgewisseld, een mixtoernooi gespeeld en zijn er natuurlijk bitterballen. 
 
De eerste training viel dit jaar echter wat laat. De vakantie was al lang achter de rug en er staan al weer wedstrijden te wachten in het weekend. Niet echt ideaal, maar de opkomst was weer goed! Er konden zes teams gemaakt worden - met reserves! Alle teams waren goed vertegenwoordigd - van Meisjes B tot de Recreanten. Tussen half 8 en 8 was het een wirwar van handen schudden, zoenen en nieuwjaarswensen. En ondertussen moest iedereen natuurlijk op het lawaaiknopje van het scorebord drukken - inmiddels ook een traditie binnen een traditie. Dan volgt het grote ("mag-ik-bij-die-en-die-in-het-team") Indelen der Teams! De wedstrijdleiding was redelijk soepel en kon aan de meeste verzoeken tegemoet komen.  
 
De zes teams speelden in vijf ronden allemaal een keer tegen elkaar in wedstrijdjes van 2 x 11 minuten. In de vreemde mix-opstellingen was het wat zoeken, maar al snel werd er fanatiek om de winst gespeeld. Het leek erop dat de indeling redelijk gelijkwaardig was, maar uiteindelijk gingen er toch twee teams duidelijk voor de eindzege. De laatste wedstrijd ging dan nog om de uiteindelijke winst. Het was Team 1 (Dirk, Marieke, Linda, Evi, Adri, Cor en Ad) dat zich dit jaar kampioen mocht noemen.
 
En nadat de velden weer waren opgeruimd, Adri uiteindelijk zijn Bitterballencomputer kon ontworstelen van Thijs' geintjes en de uitslag was omgeroepen konden de Bitterballen (en andere hapjes) op tafel! Met dank aan het Sportcafé Rijen voor de bittergarnituur! Op naar een mooi, sportief 2016!
 
Foto's zijn natuurlijk te vinden op facebook
 
Volledige uitslag:
 
1. Team 1 - Dirk, Marieke, Linda, Evi, Adri, Cor en Ad
2. Team 6 - Wideke, Hester, John, Marco, Bas S en Petra
3. Team 4 - Max, Anja, Rachel, Ron, Inge en Marc
4. Team 3 - Lotte, Bart, Eline, Martin, Lisette, Moniek en Sander
5. Team 5 - Ralph, Peter, Amy, Aline, Lieke, Rob en Ineke
6. Team 2 - Maud, Kiki, Joke, Toine, Ronald, Anneke en Henk

 bb3.jpg
  
bb4.jpg
 
bb1.jpg

bb2.jpg
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk

Gelukkig Nieuwjaar!

op 08 jan : 09:39  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: Algemeen  

Allen een mooi, sportief 2016 toegewenst! We hebben 2015 mooi mogen afsluiten met in ieder geval een ‘Herbstmeister’ (Heren 1 staat mooi bovenaan!), een mooi resultaat in de Albert Heijn Zetjesactie en een gezellige Pietentraining! 
 
CSS deed dit jaar voor het eerst mee aan de Zetjes actie van Albert Heijn. Verschillende vrijwilligers hebben CSS gepromoot in winkelcentrum De Laverije – niet alleen om Zetjes binnen te halen, maar ook om onze mooie sport aan Rijen en omstreken te laten zien! Dank aan onze vrijwilligers voor de inzet en dank aan u allen voor het mooie resultaat! 
 
Ook Sinterklaas wist CSS te vinden. Twee Pieten bezochten onze club op 3 december en leerden veel over volleybal. Onze jeugd moest vervolgens aan de slag op de Pietentraining – vol enthousiasme vloog iedereen door de zaal. Als beloning was er een goed gevulde zak strooigoed. Foto's zijn te vinden op onze facebookpagina.
 
Voor 2016 staat er weer veel moois in de planning. Zo begonnen we het jaar goed met het traditionele Bitterballentoernooi op de eerste trainingsavond, is het Jeugdkamp al gepland op 17-18-19 juni en wordt de competitie al snel hervat. Op naar een mooi, sportief 2016!
 
 
Agenda Januari 2016

ATAK 5 - Dames 1
9OKK '70 1 - Meisjes B
 Jongens C - AVC '87 1
 VVC Best 2 - Heren 1
 Pegasus 1 - Heren 2
11 Bestuursvergadering
 AKS 2 - Dames ORV
12TC Vergadering
13Set Up - Dames 1 (oefen)             
14Heren ORV - Bova 
16 Jongens C - VVC Best 1
 Heren 1 - VCH Schijndel 1 
 Heren 2- ATAK 4 
 Meisjes B - VAT 1 
18 Jeugd TC Vergadering 
19 VHWA - Heren ORV 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
312.jpg
 
zetjes.jpg
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk

Algemene Ledenvergadering 2015

op 18 okt : 13:31  Geplaatst door Bas Luijten  Categorie: Algemeen  

Uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering – vrijdag 23 oktober 2015
Aanvang 20.30 uur / Locatie: vergaderruimte Sporthal Margriet  
 1. Opening
 2. Notulen ALV dd. 31 oktober 2014
 3. Ingekomen stukken / mededelingen
 4. Algemene terugblik op het seizoen 2014-2015
 5. Verslag secretaris
 6. Verslag Technische Commissies
 7. Verslag Scheidsrechter Contactpersoon
 8. Jaarrekening 2014 – 2015
 9. Verslag kascommissie en decharge bestuur
 10. Verkiezing bestuur
Aftredend en niet herbenoembaar zijn: 
-          David Vermorken (voorzitter) 
-          Tim Schut (algemeen bestuurslid) 
Aftreden en herbenoembaar is: 
-          Lisette Emmen (algemeen bestuurslid) 
Het bestuur draagt Lisette voor herbenoeming voor. Kandidaten voor het bestuur zijn: 
-          Max Schrauwen (algemeen bestuurslid) 
-          Eline van de Meerendonk (algemeen bestuurslid) 
Voor het voorzitterschap zijn we nog op zoek naar een kandidaat. Indien u interesse heeft, kunt u contact opnemen met Bas Luijten. Het bestuur stelt voor Bas Luijten te benoemen als interim-voorzitter.
 1. Vaststelling contributie 2015 – 2016
 2. Vaststelling begroting 2015 – 2016
 3. Benoeming kascommissie
 4. Rondvraag
De leden kunnen de stukken voor de ALV aanvragen bij de secretaris 
 
De uitnodiging ligt tijdens de trainingsavonden in de sporthal   
 
Tot 23 oktober,   
Het bestuur
Delen:   Facebook Twitter

printervriendelijk
Ga naar pagina  1 2 [3] 4 ... 12 13 14

Nieuwscategorieën