Heren 2 Kampioen!

Afgelopen week is Westphal Kozijnen / CSS Heren 2 kampioen geworden in de 3e klasse! Al vroeg in het seizoen zag het er goed uit voor CSS, maar uiteindelijk moet het dan toch maar lukken. En zo zag het er een jaar geleden al helemaal niet uit…

Een jaar geleden bestond Heren 2 uit een man of drie. Met andere woorden: niet. Maar door het enthousiasme van een paar spelers werd alles op alles gezet om in seizoen 2017/2018 te kunnen beginnen aan de competitie. Er werd besloten om een team in te schrijven en per wedstrijd te kijken hoever we zouden komen. In september stonden er 6 man en een invaller op de lijst… Verre van ideaal. Er kwam echter hulp uit Tilburg: twee spelers vonden de weg naar CSS en vulden Heren 2 aan tot een volwaardig team. Nu konden we echt beginnen!

Wat onwennige trainingen verder – en veel spierpijn voor een aantal herintreders – stond als eerste de wedstrijd tegen Goudriaan op de planning. In een zaaltje waar maar net een volleybalveld inpaste, met support van Heren 1 spelers, werd met wat moeite een overwinning behaald. Mooi begin, maar achteraf nog mooier: Goudriaan bleek de directe belager voor het kampioenschap! Daarna bleek Heren 2 goed op weg om een mooie klassering te behalen. Het werd 4-0 na 4-0 en langzaam drong door dat het kampioenschap wel eens haalbaar zou zijn.

Zeker, in het begin was het zoeken. Iedereen speelde eerder al volleybal op verschillende niveaus, maar de meesten hadden nog niet met elkaar gespeeld. Wedstrijd na wedstrijd ging het makkelijker en leerden we elkaar beter kennen. Zo konden we ook eens wat variëren in opstellingen en posities en groeiden we als team. En groeide het team ook nog in spelersaantal! We mogen wel zeggen dat het in de tweede seizoenshelft misschien wel iets te makkelijk werd.

Natuurlijk, niet alles verliep even makkelijk. We ontvingen Goudriaan nog eens thuis en dat was niet zo makkelijk als de eerste wedstrijd (3-2 winst). En ook tegen Podarwic en ATAK moesten we een setje toegeven. Maar dat we richting kampioenschap gingen, daar was iedereen het over eens! Ook omdat Goudriaan af en toe nog een setje meer liet liggen. Op 14 april zou het moeten gebeuren – 1 punt tegen Podarwic – in Rijen – zou voldoende zijn voor het kampioenschap.
Het liep iets anders…. Op 7 april werd met 4-0 gewonnen bij Dunamis. Een deel van Heren 2 keek nog even naar de wedstrijd van Dunamis 1 en na een uurtje of anderhalf kwam de uitslag van Goudriaan door… 2-3 verloren! Op een tribune in Goirle werden wij KAMPIOEN! Beetje een tegenvaller, natuurlijk. Het liefst wordt je kampioen in het veld. Maar kampioen is kampioen! Op naar de tweede klasse!

Scroll naar boven