Succesvolle competitiedag voor CSS!

Op 27 januari stond de tweede thuisdag gepland voor CSS. Een dag waar we als club tevreden terug mogen kijken met veel leuke en spannende wedstrijden!

De eerste wedstrijd waar naar uit werd gekeken, was de wedstrijd van heren 2. Zij staan eerste en mochten tegen de huidige nummer 2 De Moriaan Symmachia spelen. Bij winst zouden ze de koppositie versterken. De eerste set werd nipt verloren met 25-23 maar de tweede en derde set werd er duidelijk overtuigend gewonnen met 25-16 en 25-10! De laatste set was er weer wat meer spanning, maar met hard werken voor elkaar werd deze nog binnengesleept met 25-23. Eindstand 3-1, waarbij de koppositie voor nu even is verstevigd. Volgende week mogen de mannen naar Roosendaal voor de return.

De dames hebben eindelijk een overwinning kunnen vieren. Dit seizoen hebben de dames elke wedstrijd gevochten, waarbij sets zijn gepakt, maar een wedstrijd winst is nog niet gelukt. Deze zaterdag stond Dunamis op het programma: het team wat net onder ze stond en ook op de eerste overwinning wachten. De eerste set werd nog krap met 25-23 gewonnen, maar in de tweede set werd er veel overtuigender gespeeld: 25-18. Helaas werd de derde set verloren met 25-20 waardoor de winst nog niet zeker was. De vierde set werd er hard gewerkt, maar stond het op het einde toch 18-23. Door een fantastisch servicereeks aan onze kant werd het uiteindelijk 24-24. Er werd gevochten en geroepen voor elke bal en dat zorgde uiteindelijk voor een eindstand van 28-26: de eerste gewonnen wedstrijd is een feit!

De jongens B kregen Minerva op bezoek. Ook zij spelen mee in de top. De eerste set werd nog spannend met 25-23, maar daarna was het team los, waarbij de laatste set zelfs met 25-9 werd gewonnen. 5 punten in Rijen. Volgende week staat directe concurrent ROWI op het programma.

De heren van ons eerste hadden vooraf wat positionele problemen door ziekte, blessure en afwezigheid, maar uiteindelijk werden de eerste 3 sets overtuigend gewonnen. De laatste set ging wat stroever. Deze is uiteindelijk over de streep getrokken met 25-23.

De jongens A hebben een mooie pot gespeeld tegen Fusion Rotterdam, maar deze bleek net wat beter te zijn. De derde set werd nog knap gewonnen met 25-12, maar in de laatste set trok Fusion aan het langste eind en besliste de wedstrijd met 24-26.

Ons Jongens C team had als enige een uitwedstrijd tegen Condor. Een spannende wedstrijd, waarbij beide aan elkaar gewaagd waren. De eerste 3 sets werden gewonnen met 24-26, 21-25 en 22-25, waarbij Condor toch nog de laatste set pakte met 25-20.

Een mooie dag om op terug te kijken. Tegenstanders bedankt voor de leuke, sportieve wedstrijden. Coaches en scheidsrechters bedankt voor het begeleiden van de teams en de wedstrijden.