Heren 2 kampioen

Al jaren speelt heren 2 in de 2de klasse. Vaak rond plek 4/5 omdat er altijd wat betere teams waren. Het seizoen werd nog enigszins grappend begonnen met de doelstelling kampioenschap, nadat bleek dat de poule maar uit 6 teams bestond. Het seizoen begon voortvarend met een 4-0 uitslag. De toon was gezet. De goede flow wisten we te behouden en dat gevoel bleef heersen en werd alleen maar sterker na de 3-1 overwinning op Condor, waar we maar met 6 kwamen en een enkeling op een andere positie moest spelen. Tegen Gepidae werden we weer met 2 voeten op de grond gezet: een 3-1 nederlaag waarin we simpelweg niet ons niveau haalden. We herpakten onszelf met 3 winstpartijen. En toen kwam die beruchte donderdagavond waarin we de koppositie hadden kunnen pakken. Het werd een 3-1 nederlaag, waarin we totaal niet in ons spel kwamen. De koppositie pakken was ons niet gelukt. Een week later zaten we met wat blessures en griepjes, maar uiteindelijk wisten we toch de eerste helft met een 4-0 winst af te sluiten.

Na de winterstop kwam onze directe concurrent op bezoek. We stonden op scherp. Waar we de eerste set nog onzeker speelde, wisten we dat om te draaien en uiteindelijk met 3-1 te winnen. Een week later mochten wij bij hun op bezoek, waarin we, na een ontzettend leuke, maar spannende pot, ook met een 3-1 winst naar huis mochten. De koppositie was behaald en we hadden wat punten voorsprong op de nummer 2. Vervolgens mochten we tegen Gepidae, waar we zeker nog revanche wilden na onze eerste wedstrijd. En dat deden we: 4-0 winst. Daarna mochten we de laatste wedstrijd van het drieluik spelen tegen de Moriaan Symmachia, de nummer 2 die moest winnen om nog kans te maken. En dat deden zij voortreffelijk. Het was een ontzettend leuke, spannende pot en het ging heel erg gelijk op, maar zij waren die dag beter. Het bracht enigszins de spanning weer terug! We deden vervolgens wat er gevraagd werd: 2x 5 punten behalen. Er werd gerekend: 2 sets aankomende zaterdag zou voldoende moeten zijn. Bij 3 zijn we helemaal zeker. Maar dat moest wel tegen Condor en dat zou nog niet heel makkelijk zijn.

De eerste set was ronduit slecht, 25-11. De pass, service maar ook aanvallen ging het niet goed. Was het toch de kampioensspanning? Een dubbele wissel aan de start van de 2de set moest de oplossing zijn en dat bleek ook: 17-25. Vervolgens pakten we ook de 3de en 4de set en werd het kampioenschap officieel! Met nog 1 wedstrijd te gaan, kunnen we niet meer ingehaald worden, maar willen wij dit uiteraard nog wel met een winstpartij afsluiten!

6 jaar geleden opnieuw begonnen als team en het kampioenschap gevierd in de derde klasse. Met wat wisseling en doorstroming van de jeugd, mag heren 2 zich kampioen noemen van de 2de klasse. Een bijzondere prestatie voor onze kleine vereniging in Rijen, waar we ontzettend trots op zijn!

Scroll naar boven