Terugblik beachseizoen 2023

Het beachseizoen zit er weer op, we blikken terug op 6 weken vol rondvliegend zand, trainingen van Sander en King of the Court tot de zon onder de horizon is verdwenen.

Elke avond begon met een training van Sander. Bij de eerste training was het vooral gevoel krijgen voor volleyballen in het zand. Het is niet alleen zwaarder, maar er gelden ook iets andere regels dan bij zaalvolleybal. Toen we de smaak te pakken hadden werden de trainingen van Sander een stuk technischer. Hij leerde ons hoe we snel konden bewegen in het zand, slim spelen, communiceren door middel van handgebaren en aanvallen.

Deze kennis konden we goed gebruiken tijdens de tweede helft van de avond, want na een korte drinkpauze gingen we verder met King of the Court. Hierbij gaat de verliezer weg en blijft de winnaar staan. Omdat je bij beachvolleybal twee tegen twee speelt en er geen vaste teams gemaakt werden zorgde dit er voor dat je met en tegen iedereen speelde op een avond. Dit gecombineerd met een flinke dosis fanatisme zorgde voor spectaculaire rally’s, reddingen en een flinke dosis plezier!

Ondanks dat we de meeste avonden lekker in de zon stonden te spelen, en de zonnebril toch iets vaker nodig was dan we dachten, hebben we één training moeten schrappen wegens slecht weer en een paar avonden wat spetters gehad. Maar dat mocht de pret niet drukken! We hebben het seizoen in stijl afgesloten met heerlijke pizza’s van Jaffa terwijl we terugblikte op alle hoogtepunten van het beachseizoen.

Scroll naar boven