Jeugdkamp XX

Vrijdagavond was ‘t weer zo ver. Het jaarlijkse volleybalkamp. Echter, dat is wat we ouders, meesters, juffen en huisdieren deden geloven. Want zij mochten niet weten dat volleybalkamp slechts een cover was voor ’the secret superhero society’, een geheime bijeenkomst en trainingskamp voor echte superhelden!

Een oplettende burger had misschien iets kunnen vermoeden toen er bij de Boerenbond zo’n vijfentwintig kinderen met opvallend veel capes en maskers verzamelden. Onder de vele Supermans, Spidermans, Batmans en Mega Mindy’s waren er ook een aantal nóg opvallendere verschijningen. Het trio BritNoLo bijvoorbeeld, een drietal heel fanatieke superhero’s die als superpower ‘eigenwijsheid’ en ’tegendraadsheid’ had, want zij namen hun cover wel heel serieus en werden regelmatig volleyballend gezien. Terwijl volleyballen op volleybalkamp toch echt ten strengste verboden is!

Maar ook Aquaman alias Mees was blij dat hij eindelijk z’n ware ik als superheld mocht laten zien in t vieze vingerspel waar bleek dat zijn handen en gezicht dezelfde kleur konden aannemen als zijn zorgvuldig blauw geverfde haar. Maar een speciale vermelding gaat naar het broertje van Batman (Niels). Gekleed in zijn zwembroek, badhanddoek als cape, badmuts op t hoofd en gewapend met zijn badborstel deed hij zijn naam als BADman eer aan! Dat Eline gekleed ging als ‘catwoman’ verbaasde ons weinig, aangezien ze in t dagelijks leven ook bekend staat als kattenvrouwtje.

Al snel werd ook een saboteur ontdekt. Want de jongen die wij kennen als Sjoerd bleek in de superhelden wereld geen held, maar een schurk. Hij leek verdacht veel op ’the joker’. Misschien was hij het wel die de geheime kamplocatie doorgaf aan Woeste Wilhelm, onze vijand van dit weekend, die het ons knap lastig heeft gemaakt dit weekend.

Vrijdag liep alles nog volgens plan. Vooral tijdens de moed en lef training bleken we dappere superhelden bij te hebben. In tegenstelling tot andere jaren nam bijna iedereen deel aan de spooktocht! Ondanks al ‘t gegil, moeten we toch de conclusie trekken dat we een stel moedige superhelden mee hadden op kamp.

De volgende ochtend werd allereerst de verjaardag van Mayra uitgebreid gevierd! We hebben in totaal wel 6x gezongen voor haar, er was een versier de cake wedstrijd met vuurwerk én natuurlijk waren er kadootjes!

Echter bleek al snel dat Woeste Wilhelm een aantal nare streken leverde. Waren we bezig met het superpower spel waarbij iedereen zijn superkrachten in moest zetten op de juiste plek werden we opgeschrikt door een luide knal. Bleek dat Woeste Wilhelm een bom had laten ontploffen. Om ons te vernietigen had hij een bom met timer van 60 min in een doos gestopt en hier een slot om gedaan. Maar gelukkig waren onze superhelden slim genoeg om de code te vinden in de escaperoom en kon de bom op tijd onschadelijk gemaakt worden.

Nadat we tijdens het Vieze Vingerverf spel onze ‘samenwerking’ hadden getraind en tijdens de Sjowiesjow onze hoofden in bakken water en meel moesten stoppen, was het voor alle superhelden eigenlijk tijd voor een bad. Maar ‘t was kamp en op kamp mag je vies zijn, en dus kozen de jonge superhelden ervoor om zonder douche verder te gaan. Met blauwe handen, rode wangen, benen vol met muggenbulten en haren vol meel, ontdekte we dat er ‘s avonds weer een flink aantal bommen in ‘t bos waren gelegd door Woeste Wilhelm. En dus moesten we weer strijden om ook deze bommen uit te schakelen. We werden opgesplitst in twee teams die elk 10 brandende kaarsen moesten verdedigen. Er werd fanatiek gezocht naar bommen, bonusbrieven en waterpistolen.

Toen alle bommen gevonden waren en team Eline had gewonnen, vulde Aline de avond verder met gitaarspel en samenzang. Maar al snel bleken alle superhelden uitgeput en werd het een rustige nacht.

De volgende ochtend had Woeste Wilhelm het opgegeven en konden onze superhelden eindelijk genieten van wat rust. Nog een laatste bosspel, waar Aline iets te hard wegrende, Ilse iets te lang deed over ‘t schrijven van gedichtjes en Maud er iets te laat achter kwam dat ze kinderen moest gaan tikken ipv dat kinderen haar gingen tikken, en het kamp zat er al weer op.

Noa, Jasper en Ruben bleken de allermeeste superkrachten te hebben, zij behaalden over het hele weekend de meeste punten en vielen in de prijzen. Maar uiteindelijk waren we allemaal winnaars! Wat een enorm gezellige jeugd heeft CSS toch! Het was een fantastisch weekend voor de kinderen, de leiding en voor enkele ouders, waarvan ik begreep dat ze flink hebben genoten van een weekend zonder superheld(en) in huis!

Scroll naar boven